Star Beach

In Chersonissos ligt het gratis waterpark Star Beach, in Nederland bekend door de TV-serie O o Cherso. In het hoogseizoen is dit een plaats die je absoluut moet mijden. Maar nu de kuddes beschonken jongeren nog niet de stranden bestormen, is het een prachtig park.

We gingen er woensdag met de huurauto langs, maar dat bleek onnodig want het park bleek pal naast ons hotel te liggen. De entree is gratis en je hebt er prachtige zwembaden, glijbanen en andere faciliteiten.

Het geld wordt verdiend doordat je geen eten en drinken mee naar binnen mag nemen. Heel listig vermelden ze op de borden dat dit om “tax reasons” niet mag, maar dat is natuurlijk een fopreden. Ondanks deze beperking is het in het laagseizoen een mooi aangelegd en gratis te gebruiken park.

We hebben ons wel vermaakt op Star Beach. Wij bekeken er als toeristen de faciliteiten voor een ander soort toeristen, waarmee we het toerisme op Kreta op zich weer tot een toeristische attractie hadden gemaakt.

Helaas waren de weergoden ons minder goed gezind, waardoor we later in de week niet nog een keer terug konden keren naar Star Beach. Maar de Griekse goden zijn dan ook ondoorgrondelijk.