De krochten van Chersonissos

Het dorpje Chersonissos waar ons hotel zich bevind is zeer toeristisch. Toeristen uit alle windstreken vinden er wel iets van hun gading, maar vooral als Nederlander heb je soms nauwelijks het idee in een ander land te zijn.

Op elke hoek van de straat kun je wel een frikandel of broodje kroket krijgen. In restaurant Het Smulhuis bijvoorbeeld, of ‘t Hoekje. Dat was vandaag wel makkelijk, want ik wilde graag de ontknoping van de Nederlandse competitie zien. Ver hoefden we daarvoor niet te lopen: pal tegenover ons hotel werd de wedstrijd Ajax – FC Twente op groot scherm getoond bij café Het Leidsche Plein.

De tent zat afgeladen vol en de sfeer was uitstekend. We zagen Ajax in een zwaarbevochten duel de 30e landstitel binnenhalen.

We liepen daarna nog even door het plaatsje, om te kijken wat er verder te beleven is. We zagen de nodige strandtenten en een eindeloze stoet winkeltjes. De uitgestalde waar is grofweg te verdelen in vier categorieën: souvenirs, (nep)merkkeding, natuurproducten en sieraden. Ook zijn de reisbureau’s en autoverhuurbedrijven niet op één hand te tellen.

De Nederlandse aanwezigheid is overal zichtbaar in Chersonissos.

Morgen gaan we naar de hoofdstad van Kreta: Iraklion. Vanuit hier vertrekken we per boot naar Santorini, een eiland met een bijzonder verhaal.

  • Door herma, May 17, 2011 @ 7:52 pm

    Hoi Jer, Annemarie
    Leuk eindelijk lees ik zonnige berichten.
    Annemarie d’r haar zit leuk het lijkt wel donkerder. Fijn dat jullie alvast een hoop uitproberen voordat wij gaan.
    Mams

Andere links naar dit artikel